انواع روغن های صنعتی، مشخصات و کاربرد آنها

نویسنده مدیر 2022/04/12 14:15:45 0 نظر

روغن های صنعتی نقش مهمی را در هر صنعت ایفا می کنند. آنها برای بهبود عملکرد ماشین آلات و تجهیزات صنعتی و محافظت از آنها در برابر آسیب در حین کار استفاده می شوند. روغن های صنعتی انواع مختلفی دارند و طبقه بندی آنها بر اساس منشاء و ترکیب آنها می باشد. علاوه بر این، این نکات برخی از مهمترین خواص روغن را نیز تعیین می کنند. همراه با سیستم افزودنی های مورد استفاده در فرمولاسیون آنها، بر کاربرد آنها تأثیر بیشتری می گذارد. همراه بازرگانی روغن کار باشید

 

مهندسین روانکاری انتخاب وسیعی از روغن‌های صنعتی برای طیف وسیعی از مصارف، از جمله کاربردهای با عمر طولانی، کاربردهای دمای بالا و پایین، کاربردهایی با امکان تماس تصادفی با مواد غذایی، و کاربردهای خارج از منزل در محیط‌های دریایی و سایر مناطقی که نگرانی های زیست محیطی مستلزم استفاده از یک روان کننده با سمیت بسیار کم است. روغن‌های صنعتی LE در طیف گسترده‌ای از درجه‌های ISO با ویسکوزیته برای برآورده کردن هر نیاز کاربردی موجود هستند.

 

یک سیستم روانکاری برنامه ریزی شده با روان کننده های با کارایی بالا می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. در مورد طبقه بندی روغن، در اینجا نکاتی وجود دارد که باید بدانید.

 

ویژگی ها و مشخصات مهم روغن صنعتی

مشخصات روغن صنعتی

روغن های مایع را می توان به سه دسته عمده طبقه بندی کرد. قبل از اینکه در مورد این دسته بندی ها با جزئیات بیشتری صحبت کنیم، مهم است که بدانیم مهمترین خواص روغن چیست.

 

ویسکوزیته روغن صنعتی

 

ویسکوزیته مهمترین مشخصه روغن های صنعتی است. با شاخص ویسکوزیته (VI) بیان می شود که نشان دهنده میزان حساسیت ویسکوزیته روان کننده به تغییرات دما است. یک VI بالا نشان می دهد که روان کننده در دماهای مختلف، چه در بالا و چه پایین، پایدارتر است.

 

نقطه ریزش روغن صنعتی


یکی دیگر از ویژگی های مهم روان کننده های مایع، قابلیت جریان در دماهای پایین یا نقطه ریزش آنها است. به عبارت دیگر، این نشان دهنده دمایی است که در آن روغن روان کننده یخ نمی زند اما به جریان خود ادامه می دهد. از این رو، روانکاری را در دمای شدید خارجی امکان پذیر می کند.

 

نقطه اشتعال روغن


نقطه اشتعال روغن صنعتی دمایی است که در آن بخار آن یا مخلوط روغن و بخار و هوا می تواند آتش بگیرد یا بسوزد. این به عنوان شاخص خطر آتش سوزی و انفجار روغن ها و سوخت ها در انبار و حمل و نقل عمل می کند.

 

روغن های صنعتی شامل 15 دسته اصلی می شوند که از روغن دنده صنعتی، روغن کمپرسور هوا و روغن هیدرولیک گرفته تا روغن توربین را شامل می شود. از آنجایی که انواع روغن های صنعتی ارائه شده بسیار متنوع است، ویژگی ها و مزایای آن نیز متنوع است. از جمله این موارد می توان به ضد کف، ضد سایش، ویسکوزیته بالا، پایداری حرارتی و توانایی حمل بار بالا و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

 

انواع روغن صنعتی برای کاهش اصطکاک بین دو سطح استفاده می شوند. آنها در برابر سایش و اصطحکاک محافظت می کنند و حرارت ناشی از سایش را کاهش می دهند. اکثر روان کننده های مورد استفاده در صنعت دارای پایه ارگانیک هستند، به عنوان مثال، یک بخش نفتی یا روغن معدنی.

روان کننده های صنعتی در کاربردهای متعددی در سراسر طیف وسیعی از صنایع استفاده می شوند، مانند:

 

  • خودرو
  • مهندسی
  • اتوماسیون
  • ساخت
  • فرآوری مواد غذایی
  • نفت و گاز
  • پزشکی

 

هدف روانکار تعیین می کند که چه مواد افزودنی باید به پایه اضافه شود تا عملکرد مورد نظر خود را انجام دهد.

مزایای روغن های صنعتی عبارتند از:

 

  • کاهش اصطکاک
  • جداسازی سطح
  • انتقال گرما
  • محافظت در برابر خوردگی و زنگ زدگی
  • محافظت در برابر سایش
  • خواص درزگیری و آب بندی

 

انواع مختلف روغن - طبقه بندی روغن پایه

انواع روغن صنعتی

همانطور که در بالا ذکر شد، سه نوع روغن صنعتی وجود دارد - روغن طبیعی، معدنی و مصنوعی.

 

روغن های صنعتی طبیعی

 

در دسته اول، روغن های طبیعی به دست آمده از منابع طبیعی و بدون فرآوری بیش از حد را داریم. علاوه بر این، این روان کننده های مایع از چربی های حیوانی و سبزیجاتی مانند روغن کلزا و کرچک تهیه می شوند.

روغن های طبیعی با توجه به خواص خود، محصولاتی کاملاً ناپایدار در محیط های اکسیداتیو و حرارتی هستند. علاوه بر این، آنها به راحتی در دمای بالا اکسید می شوند که باعث می شود خواص خود را از دست بدهند. به این دلایل، ما از روغن های طبیعی برای روانکاری دستگاه استفاده نمی کنیم.

 

روغن های معدنی

 

روغن‌های معدنی روان‌کننده‌هایی هستند که از فرآورده‌های نفتی به دست می آیند. با توجه به ترکیب آنها، همه روغن های معدنی هیدروکربن ها یا ترکیبات آلی هستند که از هیدروژن و کربن تشکیل شده اند. هنگامی که نفت از چاه نفت استخراج می شود، فرآیندهای مختلف تجزیه را طی می کند. در طی این فرآیندها، روغن ها و سوخت هایی با خواص مختلف مانند ویسکوزیته به دست می آیند. محصولات با ویسکوزیته و خاصیت روان کنندگی بالاتر به عنوان روان کننده یا روغن استفاده می شوند. ذکر این نکته ضروری است که روغن های معدنی به تغییرات دما بسیار حساس هستند و عموماً دارای VI تا 120 هستند. نقطه ریزش آنها در محدوده 6- تا 60- درجه سانتیگراد است، اما اکثر روغن های معدنی دارای یک - هستند. نقطه ریزش 20 ℃. علاوه بر این، روغن های معدنی به راحتی می سوزند، به این معنی که نقطه اشتعال کمتری دارند.

 

از آنجایی که از منابع طبیعی سرچشمه می گیرند، حاوی عناصر دیگری مانند گوگرد، فسفر، نیتروژن و غیره هستند. این عناصر به عنوان ناخالصی هایی در نظر گرفته می شوند که هم بر روانکاری اثر می گذارند و هم محیط را آلوده می کنند. آنها می توانند باعث تشکیل لجن و رسوب شوند که به عنوان محصولات اکسیداسیون و سایر واکنش هایی که در طول فرآیند روانکاری رخ می دهد. به این دلایل، روغن های معدنی باید فرآیند تصفیه را طی کنند. هنگامی که آنها خالص شدند، روغن های معدنی با مواد افزودنی تکمیل می شوند تا کاستی های آنها جبران شود. با این وجود، روغن های معدنی در صنعت بیشترین استفاده را دارند.

 

روغن های مصنوعی


روغن های مصنوعی به عنوان پاسخی به برخی از معایب استفاده از روغن های معدنی ساخته شدند. روغن های معدنی در مورد کاربرد محدودیت های خاصی دارند. به عنوان فرآورده های نفتی، ناخالصی هایی دارند که بر عملکرد آنها تأثیر می گذارد. به همین دلیل است که روغن های مصنوعی از طریق فرآیندهای شیمیایی تولید می شوند تا جایگزین پیشرفته تری برای روان کننده های معدنی یا مایع سنتی ایجاد کنند.

روغن های صنعتی مصنوعی به عنوان فرآورده های نفتی مصنوعی، برخی از خواص مثبت خود را دارند. بر خلاف روغن‌های معدنی، مایعات روان‌کننده مصنوعی ناخالصی ندارند که احتمال رسوب‌گذاری را کاهش داده یا از بین می‌برد و آنها را محصولی پایدار می‌سازد. همچنین، شاخص ویسکوزیته بسیار بالاتری دارند که باعث می شود در دماهای مختلف پایدار باشند. از آنجایی که نقطه ریزش آنها بین -18 درجه و -74 درجه سانتیگراد (به طور کلی -30 تا -50 درجه سانتیگراد) قرار می گیرد، جریان پذیری آنها در دماهای پایین بهبود می یابد. چیزی که آنها را برای کاربردهایی در صنایعی که آتش سوزی یک خطر جدی در نظر گرفته می شود ایده آل می کند، نقطه اشتعال بالاتر آنها است که تا سطح غیر قابل اشتعال می رود.

 

با نگاهی به تمام خواص روغن های مصنوعی، آنها برای موارد زیر عالی هستند:

 

  • کاربردهای دمای بالا و پایین (شاخص ویسکوزیته بهتر)،
  • کاربردهایی که نیاز به روغن کم اشتعال دارند،
  • شرایطی که باید به سازگاری با مواد بسیار متخلخل مانند لاستیک یا پلاستیک توجه کرد.
  • کاربردهایی که در آن آلودگی گوگرد و فسفر خطرات جدی محسوب می شوند مانند صنایع غذایی.


اگرچه روغن‌های مصنوعی روان‌کننده‌های کاملی هستند، اما در مقایسه با روغن‌های معدنی یک نقطه ضعف دارند. بر خلاف روغن های معدنی، آنها روان کننده های مرزی خوبی نیستند. به بیان متفاوت، آنها خواص روان کنندگی کمتری دارند زیرا به اندازه روغن های معدنی اصطکاک و سایش را کاهش نمی دهند. با این حال، این با وارد کردن مواد افزودنی به فرمول آنها جبران می شود که آنها را به روغن های صنعتی بسیار خوبی تبدیل می کند.

 

طبقه بندی روغن صنعتی بر اساس کاربرد

خرید انواع روغن صنعتی


هر محصول از این دسته روغن های صنعتی از روغن های پایه درجه یک و افزودنی های پیشرفته ساخته شده است تا نیازهای عملیاتی محیط های صنعتی سنگین را برآورده کند. بر روی هر تیتر کلیک کنید تا وارد صفحه محصولات آن دسته بندی شوید:

 

 

 

روغن گردشی

 

اولین نوع روغن صنعتی برای کاربرد در یاتاقان ها، سیلندرها، چرخ دنده های مخروطی و چرخ دنده های حلزونی در طیف گسترده ای از کاربردهای صنعتی مناسب است. آنها دارای شاخص ویسکوزیته بالا و مقاومت در برابر حرارت هستند و همچنین از اجزای سازنده در برابر سایش، اکسیداسیون، زنگ زدگی و کف محافظت می کنند. به عنوان روغن های گردشی مصنوعی و روغن های گردشی معدنی و در بسیاری از درجه های ISO موجود است.

 

روغن کمپرسور

روغن های این دسته در پمپ های خلاء، کمپرسورهای هوا و کمپرسورهای پیچی، پیستونی و پره های چرخشی استفاده می شوند. آنها دارای خواص ضد سایش و لایه برداری عالی هستند و از سطوح در برابر اکسیداسیون و زنگ زدگی محافظت می کنند. به عنوان روغن کمپرسور مصنوعی و روغن کمپرسور معدنی و در درجه های مختلف ISO موجود است.

 

روغن انتقال حرارت

عملکرد آنها ارائه انتقال حرارت ثابت و کم تعمیر و نگهداری در دوره های زمانی طولانی است. به همین دلایل، آنها مجهز به مواد افزودنی زنگ زدگی و اکسیداسیون هستند. به عنوان روغن های انتقال حرارت مصنوعی و روغن های انتقال حرارت معدنی موجود است.

 

روغن دنده صنعتی

این روغن ها برای مقابله با فشارهای شدید گیربکس های صنعتی، چرخ دنده های کاهش دهنده، ماشین های اختلاط بتن، سیستم های گردش خون و تجهیزات کشاورزی و عرشه دریایی طراحی شده اند. همچنین قطعات را در برابر سایش، خوردگی و اکسیداسیون عایق می کنند. موجود به عنوان روغن دنده با فشار شدید معدنی و روغن دنده با فشار شدید مصنوعی.

 

روغن های توربین

فرمول روغن های توربین آنها را قادر می سازد تا نیازهای مورد نیاز آب، گاز و یاتاقان های توربین بخار را برآورده سازند. علاوه بر این، به لطف بازدارنده‌های اکسیداسیون، زنگ زدگی و خوردگی و افزودنی‌های ضد سایش ویژه، روان‌کاری، خنک‌کنندگی و محافظت استثنایی را ارائه می‌کنند. همچنین این روغن های توربین را می توان به عنوان سیال هیدرولیک استفاده کرد و در گریدهای ویسکوزیته مختلف ISO موجود می باشد.

 

بسیاری از روغن های صنعتی دیگر نیز هستند که در مجموعه بازرگانی روغن کار وجود دارند. شما می توانید برای اخذ مشاوره رایگان و خرید انواع روغن های صنعتی با شماره تماس دفتر مرکزی بازرگانی روغن کار تماس حاصل نمائید.

نظر خود را بیان کنید